ΦΙΛΙΠΠΑ ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΙΔΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ < 14 ΕΤΩΝ

Τα λόγια είναι πολύ φτωχά για να περιγράψουν την τεράστια επιτυχία αυτού του κοριτσιού. Η Φιλίππα μας  με 5,5/7 κατάφερε επάξια να στεφθεί πρωταθλήτρια Ελλάδας στις νεάνιδες κάτω των 14 ετών! Όλοι περιμέναμε ότι θα πάει καλά, διότι είχε δείξει τεράστια βελτίωση στο παιχνίδι της, αλλά δεν περιμέναμε να μας ξαφνιάσει έτσι ευχάριστα. Αυτό το κορίτσι έχει πείσμα και πίστη στις δυνατότητες της. Εύχομαι να πάει ψηλά και να φτάσει και στην Εθνική Ελλάδος.  Συγχαρητήρια στο καταπληκτικό αυτό παιδί που κατάφερε να ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, Συγχαρητήρια στην οικογένεια της που στάθηκε δίπλα της και την παρακίνησε στο να δώσει τα πάντα για την επίτευξη του στόχου της. Συγχαρητήρια στον προπονητή της Κώστα Γεωργίου που κατάφερε να φτάσει τη μαθήτρια του τόσο ψηλά και του ευχόμαστε και στο μέλλον ανάλογες επιτυχίες. Συγχαρητήρια στην ομάδα της τον Πανελλήνιο Γ.Σ. που από τα πρώτα της σκακιστικά βήματα ήταν κοντά της και την βοήθησε σε ότι χρειάστηκε. Συγχαρητήρια προπαντός στον έφορο του Πανελληνίου  Πέτρο Κολυβά που κατάφερε να αναδείξει ακόμα μία φανταστική νεάνιδα και πρωταθλήτρια.

Να αναφερθεί ότι στην ίδια ηλικία στα αγόρια πρωταθλητής Ελλάδος αναδείχθηκε ο μικρός αδερφός του συμπαίκτη μας Γιάννη Κατωπόδη ο Δημήτρης Κατωπόδης με 7/9.

Θα ήταν άδικο να μην αναφερθούμε στην προσπάθεια που κατέβαλε ο Χάρης Μπάρδης στην κατηγορία εφήβων <16 ετών. Ο Χάρης πάλεψε στη δύσκολη και κουραστική αυτή κατηγορία και τελικά τερμάτισε στην 23η θέση με 4/9. Σίγουρα οι δυνατότητες του είναι για πολύ παραπάνω,αλλά 1-2 στραβοπατήματα του έριξαν τη διάθεση για το κυνήγι ψηλότερης θέσης. Συγχαρητήρια για την παρουσία του και του ευχόμαστε του χρόνου μετάλλιο!

Ο μικρός μας Ασλανίδης Θησέας στην κατηγορία παίδων <10 ετών δεν τα πήγε τόσο καλά όσο περιμέναμε. Τερμάτισε 26ος με 4,5/9 . Δεν είχε πολύ κέφι για σκάκι όπως μας μετέφερε ο πατέρας του  και προτίμησε την παραλία και τις διακοπές! Σίγουρα έχει και αυτός τεράστιες δυνατότητες και είμαστε σίγουροι πως ωριμάζοντας θα μας ξαφνιάσει ευχάριστα με τα αποτελέσματα του.

Αρέσει σε %d bloggers: