ΚΥΠΕΛΛΟ ΣΠΥΡΟΥ ΜΠΙΚΟΥ 5ος ΓΥΡΟΣ

Καταπληκτικές εμφανίσεις και σημαντικές νίκες πέτυχαν οι ομάδες στον 5ο γύρο του κυπέλλου Σπύρου Μπίκου. Αμφότερες παραμένουν αήττητες σε 5 αγώνες και βρίσκονται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας σε Α΄και Β΄όμιλο. Αυτό είναι αποτέλεσμα της δουλειάς που έχει γίνει και της αγωνιστικής ψυχής που βγάζουν οι παίκτες μας. Από τους 14 παίκτες του Κότινου που αγωνίστηκαν μόνο ο Σταματάκος έχασε στην 1η σκακιέρα της Β΄ομάδας.Είναι πράγματι εκπληκτικό να βλέπεις ότι και οι δύο ομάδες μας βρίσκονται στην κορυφή των ομίλων τους! Βέβαια αυτό δύσκολα θα παραμείνει λόγω ότι έχουμε ακόμα 2 πολύ δύσκολους αγώνες με ισχυρότερους αντιπάλους. Εμείς θα κάνουμε την ηρωική προσπάθεια μας για την κατάκτηση μιας θέσης στην τριάδα και των 2 ομίλων.

Ο Κότινος Α΄αντιμετώπισε τον ενισχυμένο ΣΟ Παγκρατίου εκτός έδρας. Παρόλο που οι αντίπαλοι κατέβασαν την πιο ισχυρή σύνθεση τους για το φετινό Μπίκου , η ομάδα μας κατάφερε να πάρει τη νίκη με το εκπληκτικό σκορ 2-6. Κανένας παίκτης της Α΄ομάδας δεν έχασε στο δύσκολο αγώνα με το Παγκράτι! Μεγάλες νίκες πέτυχαν οι Παναγιωτόπουλος και Ντουμάζιος επί ισχυρότερων αντιπάλων. Νίκες και για τους Μελίδη και Ζαχαρίου στις σκακιέρες 6 και 7. Ισοπαλίες σημείωσαν οι Γεωργιλάκης , Ευθυμίου, Λαπαδάκης και Παγκαλή Μαριάννα. Έτσι ο Κότινος Α΄παρέμεινε στην κορυφή του Α΄ομίλου προς μεγάλη μας χαρά και ικανοποίηση. Ακολουθεί η βαθμολογία του 5ου γύρου.

http://chess-results.com/tnr311620.aspx?lan=1&art=0&rd=5&wi=821

Ο Κότινος Β΄έκανε μια πολύ όμορφη εκδρομή στη Σαλαμίνα. Ο καιρός βοήθησε αρκετά μιας και ήταν μια ηλιόλουστη μέρα με υψηλή θερμοκρασία. Πήραμε το καραβάκι και θαυμάσαμε τη θέα εν πλω. Η Σαλαμίνα ήταν αήττητη και αρκετά ενισχυμένη σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Στις περισσότερες σκακιέρες τα ελο των αντιπάλων ήταν μεγαλύτερα. Όμως και εδώ η ψυχή της ομάδας μίλησε πάλι! Το τέλος μας βρήκε νικητές με σκορ 2-4. Ο Σταματάκος στην 1η σκακιέρα έχασε από χρόνο σε ισόπαλη θέση και ενώ ξεκινούσε επίθεση στο ροκέ του αντιπάλου. Ο Σεφέρης πέτυχε  μεγάλη νίκη στη 2η σκακιέρα. Ο Φουτούχος κράτησε ηρωική ισοπαλία στην 3η. Ο Νομικός σε μια όμορφη παρτίδα πέτυχε τη νίκη με ωραίο τελείωμα. Ο Ασλανίδης Θησέας κράτησε και αυτός ισοπαλία σε χειρότερη θέση. Η Ανδριοπούλου πέτυχε επίσης μια πολύ όμορφη νίκη επί αντιπάλου που είχε 4/4 στο φετινό Μπίκου. Έτσι η Β΄ομάδα μας πέρασε στην πρώτη θέση του Β΄ομίλου του κυπέλλου Μπίκου προς τεράστια ευχαρίστηση και έκπληξη για εμάς! Ακολουθεί η βαθμολογία του Β΄ομίλου.

http://chess-results.com/tnr309846.aspx?lan=1&art=0&rd=6&wi=821

Οι φίλοι μας του Πανελληνίου Α΄αγωνίστηκαν παρέα μας στο Παγκράτι εναντίον της Καισαριανής. Δυστυχώς αν και οι αντίπαλοι κατέβασαν κενή σκακιέρα οι φίλοι μας ηττήθηκαν με σκορ 4,5 – 3. Σημαντική νίκη πέτυχε ο αγαπητός μας Ηλίας Διατσίντος. Έτσι μετά από τον 5ο γύρο ο Πανελλήνιος Α΄που κατεβαίνει κυρίως με παιδική σύνθεση βρίσκεται στην 31η θέση του Α΄ομίλου.

O Πανελλήνιος Β΄νίκησε εντός έδρας τον ΣΟ Νέας Φιλαδέλφειας Β΄με σκορ 3 – 2,5 . Σημαντικές νίκες για τους Svistounov και Παραλίκα . Έτσι μετά τον 5ο γύρο ο Πανελλήνιος Β΄βρίσκεται στην 14η θέση του Β΄ομίλου.

Στο νέο μας εντευκτήριο έγινε και ο αγώνας ΣΟ Αθηνών – ΕΕΣ Κορυδαλλού = 4,5 – 3,5. Φαίνεται αρκετά γούρικος μέχρι στιγμής για τις δύο ομάδες που φιλοξενούμε και μοιραζόμαστε το χώρο, μιας και η Ικαρία είναι αήττητη και  ο ΣΟ Αθηνών έχει μόνο μια οριακή ήττα από πολύ καλύτερη ομάδα.

 

Αρέσει σε %d bloggers: