ΚΥΠΕΛΛΟ ΣΠΥΡΟΥ ΜΠΙΚΟΥ 6ος ΓΥΡΟΣ

Συγκινητικές παρουσίες είχαν οι ομάδες μας στον 6ο γύρο. Κατάφεραν να κρατήσουν το αήττητο για μία ακόμη φορά, πράγμα που είναι ίσως πρωτοφανές για ομάδα στο κύπελλο Μπίκου. Το να συμμετέχεις με δύο ομάδες και να είναι και οι δύο αήττητες σημαίνει πολλά και αξίζουν πολλά μπράβο σε όλους.Οι παίκτες μας έπαιξαν ακόμη μια Κυριακή με πάθος και πίστη στις δυνάμεις μας.

Ο Κότινος Α΄υποδέχτηκε τη Νέα Ερυθραία που είχε στη σύνθεση της έναν γκραντ μετρ , έναν διεθνή μετρ , έναν fide μετρ και έναν πρωταθλητή Ελλάδος στους εφήβους. Τελικά όπως φάνηκε δεν ήταν αρκετοί ώστε να λυγίσουν τους ερασιτέχνες παίκτες μας και η ισοπαλία 4-4, μάλλον καλό αποτέλεσμα ήταν για τους φιλοξενούμενους, που σε όλο τον αγώνα μας κυνηγούσαν στο σκορ. Η ομάδα μας στάθηκε στο ύψος της και έπαιξε στα ίσα την ανώτερη Νέα Ερυθραία. Η ισοπαλία θεωρείται πολύ καλό αποτέλεσμα και μας κράτησε στην 2η θέση της βαθμολογίας πίσω από τον Δία Πετρούπολης. Ο Μεγαλιός μπορεί να έλειπε στο Λονδίνο, αλλά η μεγάλη βοήθεια και σημαντική νίκη ήρθε από τον Δημήτρη Κολόμβα που τα τελευταία χρόνια ζει μόνιμα στο Λονδίνο και ήρθε για τις γιορτές. Μετά από 8 χρόνια απουσίας από τις δραστηριότητες της ομάδας, γύρισε και νίκησε τον πρωταθλητή Ελλάδας στους εφήβους χαρίζοντας μας έναν σπουδαίο πόντο! Νίκες πέτυχαν και οι Ντουμάζιος και Ευθυμίου που συνεχίζουν τις πολύ καλές εμφανίσεις και κρατάνε την ομάδα ψηλά. Πολύ καλή ισοπαλία με τα μαύρα πέτυχε ο Παπαργυρίου. Ισοπαλία και για τον Μελίδη που στηρίζει  την ομάδα και πάλι στα δύσκολα. Δεν τα κατάφερε ο Γεωργιλάκης απέναντι σε γκραντ μετρ παρόλο που έπαιξε πολύ καλά. Ήττες και για τους Παναγιωτόπουλο και Παγκαλή Μαριάννα. Έτσι η ομάδα μας παρέμεινε σε επαφή με την κορυφή κρατώντας την 2η θέση και θα προσπαθήσει στον τελευταίο γύρο τη νίκη που θα μας δώσει κύπελλο.

Ο Κότινος Β΄υποδέχτηκε την Ηλιούπολη όπου ήταν σαφώς ανώτερη σε ελο. Οι παίκτες μας τα έδωσαν όλα και πήραμε μια σπουδαία νίκη με σκορ 3,5-2,5 όπου μας διατήρησε στην 1η θέση της βαθμολογίας. Μεγάλες νίκες για Σταματάκο, Νομικό και Παγκαλή. Σημαντική ισοπαλία και για τον Σεφέρη που κρατώντας το φινάλε με υλικό λιγότερο έδωσε τη νίκη στην ομάδα μας. Ήττες γνώρισαν οι βετεράνοι μας Ζαχαρίου και Λαπαδάκης.

http://chess-results.com/tnr309846.aspx?lan=1&art=0&rd=6&wi=821

 

Αρέσει σε %d bloggers: