ΝΕΑ ΔΕΚΕΜΒΡΗ – ΓΕΝΑΡΗ – ΦΛΕΒΑΡΗ

Λόγω τεχνικών προβλημάτων, είχαμε πολύ καιρό να γράψουμε τα νέα μας στο site και μετά την αποκατάσταση αυτών, θα προσπαθήσουμε να παραθέσουμε όλα τα νέα του τριμήνου που πέρασε όσο το δυνατόν πιο επιγραμματικά.

 • Στις 06/12/2018 τελείωσε το 1ο όπεν τουρνουά κατηγοριών που διοργάνωσε ο σύλλογος μας. Πρόκειται για ένα τουρνουά που βραβεύονται οι νικητές ανά βαθμίδα ελο. Σε αυτό το τουρνουά συμμετείχαν 39 παίκτες. Πρώτος στη γενική κατάταξη αναδείχθηκε ο διεθνής μετρ Ανδρέας Κοφίδης με 6 βαθμούς. Δεύτερος ο ομοσπονδιακός μετρ Βαζελάκης Δημήτριος με 5,5 βαθμούς. Τρίτος ο υπό μεταγραφή στην ομάδα μας Διαμαντόπουλος Λεωνίδας με 5 βαθμούς. Από την ομάδα μας την καλύτερη θέση κατέλαβε ο Παγκαλής Γεώργιος με 5 βαθμούς όπου ισοβάθμησε με τον τρίτο και τερμάτισε στην 5η θέση.
 • Τον Δεκέμβριο τελείωσαν τα ομαδικά πρωταθλήματα κάτω των 16 και κάτω των 12 ετών όπου συμμετείχαν οι νεαροί παίκτες μας. Στο πρωτάθλημα κάτω των 16 ετών τερματίσαμε στην 14η θέση μεταξύ 26 ομάδων. Στο πρωτάθλημα κάτω των 12 ετών συμμετείχαν για πρώτη φορά τα παιδιά της ακαδημίας μας, όπου αποκόμισαν τις πρώτες τους εμπειρίες από ομαδικούς αγώνες. Τερμάτισαν στην 53η θέση.
 • Ο συμπαίκτης μας Κωστής Μεγαλιός πραγματοποίησε ακόμη μια μεγάλη ατομική  επιτυχία στο τουρνουά που τελείωσε στις 16/12 στο Λονδίνο. Μετά από φανταστικό τουρνουά κατάφερε να κατακτήσει τη 2η νόρμα GM και να συμπληρώσει τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την απόκτηση του τίτλου του διεθνούς μετρ! Η πορεία του μας γεμίζει χαρά που έχουμε τόσο καλό παίκτη στην ομάδα μας. Του ευχόμαστε καλή συνέχεια στην προσπάθεια για την τελευταία νόρμα του GM.
 • Στα τέλη Δεκεμβρίου ήρθαν ακόμα τρεις μεγάλες ατομικές επιτυχίες για τους παίκτες μας. Τρεις νεαροί παίκτες μας κατέκτησαν μετάλλια στα σχολικά πρωταθλήματα Αττικής και προκρίθηκαν στα πανελλήνια τελικά πρωταθλήματα. Ο Νομικός Γεώργιος κατέκτησε την 2η θέση στην τάξη της Γ΄γυμνασίου. Ο Ασλανίδης Θησέας βγήκε πρωταθλητής Αττικής στην έκτη δημοτικού και ο Ρουκαλάς Νικόλαος που θέλουμε να ελπίζουμε ότι θα είναι η μεγάλη ελπίδα του συλλόγου μας κατέκτησε την τρίτη θέση στα νήπια!
 • Στις 3 Ιανουαρίου ανακοινώθηκαν οι μεταγραφές για το 2019 από τις οποίες η ομάδα μας βγήκε αρκετά ενισχυμένη. Δέκα παίκτες προστέθηκαν στο δυναμικό μας ενώ μόνο τρεις έφυγαν για άλλες ομάδες. Οι αθλητές που μας τίμησαν με την προτίμηση τους είναι : Αναστασόπουλος Άγγελος , Μπάνος Πολυχρόνης, Κοντογιάννη Μαριτίνα, Δόγανου Κωνσταντίνα, Μπέλλου Ναζαρέτα, Γεωργιάδης Παναγιώτης, Τσουνής Σεραφείμ, Διαμαντόπουλος Λεωνίδας, Γρηγοριάδης Πέτρος και Καρακασιλιώτης Μιχάλης. Σε αυτούς προστέθηκαν και άλλοι 6 αθλητές οι οποίοι πραγματοποίησαν την εγγραφή τους στο σύλλογο μας. Από την ομάδα έφυγαν με υποσχετική 1 έτους ο πρόεδρος Σταματάκος Δημήτριος για να παίξει μια χρονιά με την ομάδα της Σπάρτης όπου και κατάγεται  και ο Νομικός Κοσμάς για να βοηθήσει το φιλικό σωματείο του ΣΟ Αθηνών όπου φιλοξενούμε. Ο τρίτος παίκτης που έφυγε ήταν ο Ζαχαρίου Νικόλαος για μία χρονιά στη νεοσύστατη ομάδα του Αλίμου. Ο Νίκος αφού μας ευχαρίστησε για τις όμορφες στιγμές που πέρασε κοντά μας υποσχέθηκε φεύγοντας πως σίγουρα θα επιστρέψει στο μέλλον. Από την πλευρά μας τον ευχαριστούμε θερμά για την πολύτιμη προσφορά του σε όλους τους τομείς, του ευχόμαστε καλή τύχη στη νέα του ομάδα και τον περιμένουμε γρήγορα να επιστρέψει!
 • Με πρωτοβουλία του υπευθύνου του ΣΟ Ικαρίας Κοσμά Κέφαλου και την άμεση στήριξη του συλλόγου μας αλλά και του Πανελλήνιου Γ.Σ., διοργανώθηκε ομαδικό τουρνουά με την επωνυμία <<Ομαδικό κύπελλο Κάϊσσα εις μνήμη Κώστα Φιλίνη>>. Σε αυτό πήραν μέρος 16 ομάδες εκ των οποίων οι 4 ήταν δικές μας. Στις 2 αγωνίστηκαν παίκτες του συλλόγου μας και στις άλλες 2 αγωνίστηκαν οι υπό μεταγραφή στην ομάδα μας αθλητές. Το τουρνουά διακόπηκε λόγω ομαδικών πρωταθλημάτων και κυπέλλων της ΕΣΣΝΑ και θα συνεχιστεί για την ολοκλήρωση του τελευταίου γύρου μετά τις απόκριες.
 • Στις 4/2 διοργανώθηκε στο σύλλογο μας 11γυρο τουρνουά blitz. Συμμετείχαν 30 σκακιστές. Πρώτος αναδείχθηκε ο Εργαζάκης Ιωάννης με 9,5 βαθμούς. Δεύτερος ο Κατωπόδης Δημήτριος με 8,5 βαθμούς και τρίτος ο Καρούσος Νικόλαος με 8 βαθμούς. Από τους συμπαίκτες μας καλύτερη θέση κατέλαβε ο Σεφέρης Γεώργιος με 5,5 βαθμούς.
 • Στις 07/02 τελείωσε το 2ο όπεν τουρνουά κατηγοριών που διεξήχθη στο σύλλογο μας με 29 συμμετοχές. Πρώτος τερμάτισε ο Ιγνατιάδης Κων/νος με 6 βαθμούς. Δεύτερος ο Παπαδημητρίου Λουκάς με 5,5 βαθμούς. Στην τρίτη εώς και πέμπτη θέση με 5 βαθμούς τερμάτισαν οι Sienczewski Zbigniew(3ος), Ευθυμίου Γεώργιος(4ος και καλύτερη επίδοση από τους συμπαίκτες μας) και Σεφέρης Γεώγιος(5ος).
 • Τον Ιανουάριο ξεκίνησαν τα ομαδικά πρωταθλήματα και κύπελλα Αττικής φιλίας. Ο σύλλογος μας συμμετείχε στο πρωτάθλημα της Β΄εθνικής κατηγορίας με στόχο την άνοδο και με δύο ομάδες στον Α΄όμιλο του κυπέλλου Αττικής φιλίας. Περισσότερες πληροφορίες θα ακολουθήσουν σε άλλο άρθρο.
 • Έχει ξεκινήσει στο σύλλογο μας το 3ο όπεν κατηγοριών με 33 συμμετοχές. Οι αγώνες διεξάγονται κάθε Πέμπτη και ξεχωρίζουν οι συμμετοχές των  Ιγνατιάδη, Παπαδημητρίου Λουκά και Sienczewski όπου ήταν οι 3 νικητές και στο προηγούμενο.
 • Συνεχίζονται τα τουρνουά ράπιντ στον Πανελλήνιο κάθε Παρασκευή βράδυ και τα τουρνουά blitz στο κάϊσσα καφέ κάθε Τρίτη βράδυ. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον έφορο του Πανελληνίου για αυτές του τις προσπάθειες και ευχόμαστε να συνεχιστούν για πολλά χρόνια ακόμα. Θα αναφέρουμε μόνο τελείως επιγραμματικά τις διακρίσεις των παικτών μας στα συγκεκριμένα τουρνουά από Δεκέμβριο ως και σήμερα: Στο 139ο τουρνουά ράπιντ ο συμπαίκτης μας Derka Lulzim κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο! Στο 140ο τουρνουά ράπιντ ο συμπαίκτης μας Μερκούρης Παναγιώτης κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο και η Παγκαλή Μαριάννα κατέκτησε το μετάλλιο της 1ης γυναίκας τερματίζοντας στην 4η θέση! Στο 142ο τουρνουα ραπιντ η Παγκαλή Μαριάννα κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο! Στο 145ο , στο 148ο  και 149ο τουρνουά η Δόγανου Κων/να κατέκτησε την 4η θέση και ήταν πρώτη γυναίκα του εκάστοτε τουρνουά. Στο 291ο τουρνουά blitz η Κοντογιάννη Μαριτίνα κατέκτησε το πρώτο της αργυρό μετάλλιο ως παίκτρια της ομάδας μας! Χρυσό μετάλλιο για τον Παναγιωτόπουλο Βασίλη στο 292ο τουρνουά blitz! Στο 298ο τουρνουά blitz ο Παναγιωτόπουλος Βασίλης κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο!
 • Πολλά μπράβο στην  αντιπρόεδρο του συλλόγου Μαριάννα Παγκαλή που αντικατέστησε τον πρόεδρο για 2,5 μήνες στα καθήκοντα οργάνωσης και διοίκησης του συλλόγου μας και τα πήγε περίφημα σε όλους τους τομείς! Βέβαια είχε πολύτιμη βοήθεια από τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. και κυρίως από τον Σεφέρη Γεώργιο, Αναστασόπουλο Σπύρο και Αθανασοπούλου Γεωργία.
 • Τον Ιανουάριο βγήκαν τα νέα ελληνικά έλο. Υπενθυμίζουμε πως τα ελληνικά ελο βγαίνουν δύο φορές το χρόνο(1η Γενάρη και 1η Ιουλίου). Αυτά τα ελο είναι σημαντικά διότι καθορίζουν την σειρά(σκακιέρα) όπου κατεβαίνουν οι παίκτες μας στα ομαδικά. Οι συμπαίκτες μας με τις περισσότερες παρτίδες ήταν: Διαμαντόπουλος Λεωνίδας 1ος με 52 παρτίδες, Ανδριοπούλου Ελένη με 30 παρτίδες και Παναγιωτόπουλος Βασίλης με 26.    Μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι κάτωθι :      1) Θεαματική αύξηση ελο πέτυχε ο Διαμαντόπουλος Λεωνίδας που με τις 52 επίσημες  παρτίδες που έπαιξε, κατάφερε να σημειώσει άνοδο 334 μονάδων ελο!!!(1502 -1836!!) 2) Η Ανδριοπούλου Ελένη με τις 30 επίσημες παρτίδες που έπαιξε σημείωσε εκπληκτική άνοδο 161 μονάδων ελο!!(1217-1378), 3) Ο Μπάνος Πολυχρόνης ήταν τρίτος σε αύξηση μονάδων ελο. Από 1455 ανέβηκε στα 1583(άνοδος 128 μονάδων ελο!), Ο Ασλανίδης Θησέας σημείωσε άνοδο 104 μονάδων ελο(από 1142 σε 1246), Ο Μεγαλιός Κων/νος με μόλις 9 παρτίδες εκτόξευσε το ελο του στα 2228 από 2142 που είχε(άνοδος 86 ελο). Βέβαια στο επίπεδο του Μεγαλιού αυτή η αύξηση θεωρείται πολύ σημαντική και επιτυχής! Άνοδο 70 μονάδων ελο σημείωσε ο Παναγιωτόπουλος Βασίλης(1735-1805). Τέλος αξιοσημείωτη άνοδο πέτυχε και ο Αγριόπουλος Κων/νος κατά 59 μονάδες(από 1715 πήγε 1774).

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: