ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Β΄ΕΘΝΙΚΗΣ 2019 – ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ Ο Α.Π.Ο. ΚΟΤΙΝΟΣ

Το πρωτάθλημα Β΄εθνικής έφτασε σχεδόν στο τέλος του, έχοντας απομείνει μία αγωνιστική για την ολοκλήρωση του. Η ομάδα μας κατάφερε με σοβαρότητα και ισχυρή θέληση να στεφθεί πρωταθλήτρια ένα γύρο πριν το τέλος του. Είναι πολύ μεγάλο επίτευγμα για μια ερασιτεχνική ομάδα η οποία με σταθερά βήματα κατάφερε σε λίγα χρόνια από τα τοπικά της Αττικής να φτάσει στα σαλόνια του προκριματικού ομίλου Α΄εθνικής! Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε μια γρήγορη ανασκόπηση της φετινής μεγάλης επιτυχίας της ομάδας μας.

Φέτος η ομάδα μας διατήρησε τον περσινό κορμό της και ενισχύθηκε με τον ερχομό μόνο του Διαμαντόπουλου Λεωνίδα στην 1η εφηβική σκακιέρα . Η Μπέλλου Ναζαρέτα ήταν επίσης προσθήκη στην ομάδα μας στη θέση της Έλλης Τσαμαντάνη. Η Έλλη συμπλήρωσε τα 20 χρόνια της και συνεχίζει ως γυναικεία σκακιέρα. Οι προσδοκίες μας ήταν εξαρχής η άνοδος της ομάδας μας στον Π.Ο. Α΄Εθνικής. Η 3η θέση και παραλίγο άνοδος στο πρωτάθλημα Β ΄εθνικής του 2018 μας επέτρεπε να θέσουμε φέτος το μεγάλο στόχο της ανόδου. Ας δούμε πως εξελίχθηκε αυτή η μεγαλειώδης πορεία υπό την αρχηγία του Κωστή Μεγαλιού για πρώτη φορά μετά την μακροχρόνια θητεία σε αυτή τη θέση του Νικόλαου Δεληκανάκη.

Η πρεμιέρα πάντα κρύβει κινδύνους αλλά η υποβιβασμένη από τον ΠΟΑ 2018 ομάδα του Κορωπίου φαινόταν εξαρχής ομάδα που θα έπρεπε να νικήσουμε. Στις 13 Γενάρη η ομάδα μας ξεκίνησε με μεγαλειώδη εμφάνιση και ευρεία νίκη με σκορ 8-2! Σε καμία περίπτωση δεν περιμέναμε τόσο μεγάλη νίκη αλλά φάνηκε από την αρχή ότι η ομάδα μας είναι αποφασισμένη. Στον 2ο γύρο στις 20 Γενάρη η ομάδα μας κλήθηκε να αντιμετωπίσει εκτός έδρας την υπολογίσιμη και επικίνδυνη ομάδα του ΕΟΣ Αχαρνών. Ομάδα με καλές αναπτυξιακές και σταθερές αντρικές σκακιέρες. Η ομάδα μας στάθηκε στο ύψος της και νίκησε με σκορ 3-7 μετά από όμορφο αγώνα.  Στις 27 Γενάρη φιλοξενήσαμε την σπουδαία ομάδα του ΣΟ Παγκρατίου. Μετά από δυνατό αγώνα η ομάδα μας επιβλήθηκε με σκορ 6,5-3,5 τριπλασιάζοντας τις νίκες μας. Στις 3 Φλεβάρη για τον 4ο γύρο του πρωταθλήματος η ομάδα μας κλήθηκε να αντιμετωπίσει στη Νέα Ιωνία τη νεοφώτιστη και αξιόμαχη ομάδα της Ένωσης Σπάρτης Μικράς Ασίας. Η ομάδα μας επιβλήθηκε με το ευρύ σκορ 1,5-8,5 αποδίδοντας πολύ καλό σκάκι σε όλες τις σκακιέρες. Στις 10 Φλεβάρη για τον 5ο γύρο η ομάδα μας φιλοξένησε τον ΕΕΣ Κορυδαλλού. Ήταν η ομάδα που πέρσι μας είχε μηδενίσει λόγω απώλειας των δελτίων μας και πήρε τη νίκη με 10-0 άνευ αγώνος. Οι παίκτες μας ήθελαν νίκη με μεγάλο σκορ και το πέτυχαν. Το ισοπεδωτικό 10-0! υπέρ μας δεν αφήνει κανένα περιθώριο σχολιασμού του αγώνα. Ακολούθησε ο 6ος γύρος στις 17 Φλεβάρη και η ομάδα μας ταξίδεψε στην Ελευσίνα για να αντιμετωπίσει την ουραγό τοπική ομάδα. Για μια ακόμα αγωνιστική η ομάδα μας ήταν σαρωτική και επιβλήθηκε με σκορ 0-10! Έτσι με 6 νίκες σε 6 αγώνες οδηγούσαμε την κούρσα της ανόδου ενώ μας ακολουθούσε με μόλις 1 βαθμό η ισάξια ομάδα του Δία Πετρούπολης. Στον 7ο γύρο στις 24 Φλεβάρη φιλοξενήσαμε το Δία στο ντέρμπυ κορυφής της κατηγορίας. Ο νικητής θα έπαιρνε ξεκάθαρο προβάδισμα ανόδου αλλά και πρώτης θέσης. Ο αγώνας ήταν για γερά νεύρα και η ομάδα μας ενώ βρέθηκε να χάνει 0,5-2,5 κατάφερε με ψυχή να γυρίσει τον αγώνα και να πετύχει τεράστια νίκη με σκορ 5,5-4,5. Έχοντας πια 7 νίκες σε 7 αγώνες η ομάδα μας χρειαζόταν 1 βαθμό στους τελευταίους 2 αγώνες για να είναι και μαθηματικά πρωταθλήτρια. Στις 3 Μαρτίου η ομάδα μας πήγε αποφασισμένη στο Περιστέρι για νίκη-άνοδο-πρωτάθλημα επί της 3ης ομάδας στη βαθμολογία. Ο αγώνας ξεκίνησε λίγο αγχωμένα για τους παίκτες μας και ο κίνδυνος της αποτυχίας ήταν ορατός μετά από 2 ώρες αγώνα. Τελικά μίλησε η καρδιά του πρωταθλητή και οι παίκτες μας κατάφεραν για μια ακόμη φορά να γυρίσουν τον αγώνα και να νικήσουν με 2,5-7,5! Μια νίκη που μας έστειλε στον έβδομο ουρανό! Στις 17 Μαρτίου ολοκληρώνεται το πρωτάθλημα με τον αδιάφορο εντός έδρας αγώνα με τον ΣΟ Χαλανδρίου. Η ομάδα μας με αρκετές απουσίες θα διεκδικήσει την 9η νίκη σε 9 αγώνες. Ακολουθεί η βαθμολογία και μετά το τέλος του πρωταθλήματος θα δημοσιεύσουμε στατιστικά και αποδόσεις των παικτών μας.

http://chess-results.com/tnr405628.aspx?lan=1&art=0

Αρέσει σε %d bloggers: