Νέα Νοέμβριου και τρέχοντα

Με τη διεξαγωγή των 4ου, 5ου και 6ου γύρου συνεχίστηκε το τουρνουά της Πέμπτης στο σύλλογο μας για το μήνα Νοέμβριο και Δεκέμβριο. Στον 4ο γύρο οι παίκτες μας Αναστασοπουλος Άγγελος και Αγριοπουλος αναδείχθηκαν ισόπαλοι στο πρώτο τραπέζι. 

Στον 5ο γύρο ο Αγριοπουλος νίκησε με τα λευκά και παρέμεινε στην κορυφή με 4,5/5

Στον 6ο γύρο ο Αγριοπουλος αναδείχθηκε ισόπαλος με τον επικυνδυνο Πολωνο Sienczewski και με 5/6 οδηγεί την κούρσα. 

Στον 7ο και τελευταίο γύρο που θα διεξαχθεί την Πέμπτη 12/12 ο Αγριοπουλος θα προσπαθήσει να κατακτήσει την πρωτιά αγωνιζόμενος με τα μαύρα. 

Chess-Results Server Chess-results.com – 5ο ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΕΜΠΤΗΣ ΚΟΤΙΝΟΣ

Ο συμπαίκτης και προπονητής μας Κωστής Μεγαλιος αγωνίστηκε στο κλειστό πρωτάθλημα Ελλάδας με καλή απόδοση. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της ομάδας μας, που παίκτης μας διεκδικεί τον τίτλο του πρωταθλητή Ελλάδας! 👋ΕΙμαστε περήφανοι για αυτόν και την εξέλιξη του. Ο Κωστής μετά από σταθερό παιχνίδι ισοβαθμησε στις θέσεις 3-4 και κατετάγη 4ος. Σημείωσε 2 πολύ όμορφες νίκες επί των διεθνών μετρ Ιωαννιδη και Κανακαρη και γνώρισε τη μοναδική του ήττα από τον πρωταθλητή Ελλάδος Κούρκουλο που ήταν σε φοβερή φόρμα. Οι υπόλοιποι αγώνες του ήταν ισόπαλοι. Ευχόμαστε εις ανώτερα στον Κωστή και τον περιμένουμε στην ΤΡΙΑΔΑ στην επόμενη προσπάθεια του. 

Την 1η Δεκεμβρίου διεξήχθη στον Κοτινο ένας χορταστικος Μαραθώνιος γρήγορου σκάκι που περιελάμβανε ένα τουρνουά ραπιντ 6 γύρων και ένα τουρνουά μπλιτς 7 γύρων. Σε αυτό συμμετείχαν πολλοί και καλοί παίκτες, αλλά οι συμμετοχές αριθμητικά δεν ήταν οι αναμενόμενες. Ενδεικτικά συμμετείχαν: ο Γκραντ μετρ Κελίρης Ανδρέας, ο διεθνής μετρ Μαλικεντζος, ο διεθνής μετρ Μεγαλιός, ο FM Σπυρόπουλος που είναι μέλος της Εθνικής εφήβων, ο FM Εργαζακης, η Κουτσιδη που είναι πρωταθλήτρια νέων γυναικών και 4η στην Ελλάδα στο κλειστό γυναικών και άλλοι δυνατοί παίκτες. Οι συμμετοχές ήταν 27.

Στο τουρνουά ραπιντ νικητής αναδείχθηκε ο διεθνής μετρ Μαλικεντζος Σωτήρης με 5,5/6. Δεύτερος προς μεγάλη έκπληξη ο νεαρός ταλαντουχος Κραλλης Χρήστος με 5/6. Τρίτος ο Γκραντ μετρ Κελιρης με 4,5/6. Από την ομάδα μας την καλύτερη θέση πήρε ο Μεγαλιος που κατετάγη 5ος.

Στο τουρνουά μπλιτς που ακολούθησε ο συμπαίκτης μας Μεγαλιος Κωστής πήρε το αίμα του πίσω και θριάμβευσε κατακτώντας την 1η θεση με 6/7! Δεύτερος με 5.5/7 ο Κοσμάς Λεκκας Δημήτριος που από το 2020 θα είναι συμπαίκτης μας. Τρίτος με 5/7 ο Μαλικεντζος Σωτήρης. 

Γενικός νικητής του μαραθωνίου αναδείχτηκε ο διεθνής μετρ Μαλικεντζος που σημείωσε 10,5 πόντους με δεύτερο τον Μεγαλιο που σημείωσε 10 πόντους. 

Chess-Results Server Chess-results.com – 5ος ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΓΡΗΓΟΡΟΥ ΣΚΑΚΙΟΥ Α.Π.Ο. “ΚΟΤΙΝΟΥ” (Blitz) – Κυριακή 1/12

 Chess-Results Server Chess-results.com – 5ος ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΓΡΗΓΟΡΟΥ ΣΚΑΚΙΟΥ Α.Π.Ο. “ΚΟΤΙΝΟΥ” (Rapid) – Κυριακή 1/12

Στο ομαδικό πρωτάθλημα Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας που διεξήχθη από 2 έως 4 Δεκεμβρίου στην αεροπορική βάση Τατοΐου συμμετείχαν αρκετοί ένστολοι συμπαίκτες μας. Με την ομάδα του Λιμενικού συμμετείχαν οι Σεφέρης Γιώργος, Παιζανος Επαμεινωνδας, Τσατσαρωνακης Κων/νος και Ζάχος Λεωνιδας. Με την ομάδα του Πολεμικού Ναυτικού συμμετείχε ο Σταματάκος Δημήτριος. Στο ατομικό πρωταθλητής αναδείχθηκε ο Παπασημακοπουλος Αλέξανδρος του Στρατού ξηράς με δεύτερο τον Μουρούτη Κων/νο της Αεροπορίας και τρίτη η Παυλίδου της Αστυνομίας. Στο ομαδικό η αστυνομία κατέκτησε το πρωτάθλημα μετά από δυνατές μάχες. Από τους 5 συμπαίκτες μας που συμμετείχαν καλύτερη θέση κατέλαβε ο Σεφέρης Γεώργιος με 5/9 (21η θέση) 

Chess-Results Server Chess-results.com – 2019 GREEK MILITARY CHESS CHAMPIONSHIP

Exit mobile version