Μεταγραφές 2020

Τον Δεκέμβριο δημοσιεύτηκε το πρακτικό των μεταγραφών για το έτος 2020.

Η ομάδα μας αριθμητικά αύξησε τους παίκτες της μιας και ήρθαν επτά παίκτες και έφυγαν έξι. Ενισχυμένη εμφανίζεται σε αρκετες νέες έγραφες νέων αλλά και μεγαλύτερων σε ηλικία παίκτων. Ας δούμε αναλυτικά ποιοι μετακινουνται:
Απο τον Γενάρη  δεν θα έχουμε κοντά μας ως παίκτη, τον αρχηγό μας στην προσπάθεια ανόδου και κατάκτησης του πρωταθλήματος Β εθνικής τον Κωστή Μεγαλιό. Ο Κωστής φεύγει με υποσχετικη 1 έτους στην ομάδα του ΟΑ Χανίων με σκοπό να αγωνιστεί απευθείας στην Α εθνική με μια ομάδα με υψηλούς στόχους. Παραμένει κοντά μας ως προπονητής και συμμετέχει ενεργά στα διοικητικά της ομάδας. Η ευγνωμοσύνη μας είναι απέραντη σε αυτά που έχει προσφέρει όλα τα χρόνια που αγωνίζεται αφιλοκερδώς μαζί μας. Μας βοήθησε αφανταστα σε δύο άνοδους κατηγοριών και μας έφερε στην ελίτ των δυνατών ομάδων του ελληνικού σκάκι. Είναι το υψηλότερο ελο που έχει αγωνιστεί στα 26 χρόνια της ιστορίας της ομάδας και ο μόνος με τίτλο διεθνούς μετρ. Επίσης είναι ο μοναδικος παίκτης με τη φανέλα του Κοτινου, που αγωνίστηκε στα τελικά για την ανάδειξη του πρωταθλητή Ελλάδας.  Τον ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας και του ευχόμαστε για μια ακόμη φορά υγεία και περαιτέρω σκακιστική άνοδο. Είμαστε σίγουροι ότι θα είναι κοντά μας και φέτος στους αγώνες του ΠΟΑ για να μας εμψυχώνει και να μας καθοδηγεί.
Ευχαριστούμε πολύ Κωστή..
Άλλη μεγάλη απώλεια για την ομάδα μας είναι αυτή του σιωπηλου εκτελεστή Αναστάση Παπαργυριου, που και αυτός φεύγει με υποσχετικη 1 έτους για την ομάδα του Κορωπίου. Το Κορωπί ήταν η ομάδα που αγωνιζόταν πολλά χρόνια στο παρελθόν και είναι συναισθηματικά δεμένος όσο είναι και με τον Κοτινο. Έτσι τηρεί την υπόσχεση του για να τους βοηθήσει για 1 χρόνο. Η αφιλοκερδής προσφορά του είναι τεράστια και του οφείλουμε πολλά για την  άνοδο μας στον ΠΟΑ. Εκτός από την απέραντη συνεισφορά του σε κρίσιμους πόντους βοηθά και ως προπονητής νέων αλλα και ως σύμβουλος του ΔΣ της ομάδας. Λειτούργησε και ως κατάσκοπος των αντιπάλων και προετοίμαζε τους παίκτες μας. Τον ευχαριστούμε θερμά για ότι έχει προσφέρει και του ευχόμαστε μια καλή χρονιά στο Κορωπί. Το 2021 τον περιμένουμε πίσω γιατί είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ομάδας και η αλήθεια είναι ότι θα μας λείψει αφάνταστα.
Ο συμπαθέστατος νέος Λεωνίδας Διαμαντοπουλος, αγωνίστηκε μόνο μία χρονιά με την ομάδα μας και μας κέρδισε όλους με το ήθος και την πραότητα του. Πρόκειται για έναν εξαιρετικό νέο που προσπαθεί να προοδεύει σε ολους τους τομείς. Η συνεισφορά του στην άνοδο ήταν πολύ σημαντική από τη σκακιέρα του έφηβου κάτω των 20 ετών. Ήταν παρών σε όλες τις υποχρεώσεις της ομάδας και πάντα πρόθυμος να βοηθήσει όπου και αν παίζαμε. Θα συνεχίσει στην ομάδα του Αλίμου λόγω ότι είναι κοντά στο σπίτι του. Τον ευχαριστούμε πολύ για την πολύτιμη προσφορά του καθώς και την συμπαθέστατη θεία του που βοηθούσε στις μετακινήσεις του αλλά και υποστήριξε έμπρακτα την ομάδα μας.
Η Μπελλου Ναζαρέτα που ήρθε στην ομάδα μας πέρσι για να βοηθήσει στην προσπάθεια ανόδου, επιστρέφει στην ομάδα της στην Εύβοια. Η συνεισφορά της στην άνοδο μας ήταν σημαντική. Ερχόταν αυθημερόν από Χαλκίδα για να μας βοηθήσει. Για το 2020 δεν θα αγωνιστεί λόγω πανελλαδικών εξετάσεων. Φεύγει με την υπόσχεση να επιστρέψει στην περίπτωση που περάσει ως φοιτήτρια στην Αθήνα. Την ευχαριστούμε πολύ για τη συνεισφορά της, καθώς και τους γονείς της που την εμπιστεύτηκαν και συνέβαλαν στις μετακινήσεις της.
Ο Τσουνης Σεραφείμ επιστρέφει και αυτός στη Χαλκίδα με λήξη υποσχετικης. Ο Σεραφείμ έχει κλείσει τρεις χρονιές στην ομάδα μας ως δανεικός. Είναι φίλος και αναμένεται να επιστρέψει στο μέλλον. Δυστυχώς λόγω της απόστασης αλλά και επαγγελματικών υποχρεώσεων δεν είχε την ευκαιρία να αγωνιστεί όσο ήθελε με την ομάδα μας. Ευχαριστούμε Σεραφείμ και σε περιμένουμε και εσένα στο μέλλον.
Τέλος ο νεαρότερος συμπαίκτης μας Ρουγκαλας Νικόλας μετακινήθηκε στην ομάδα του Πανελλήνιου λόγω κυρίως ότι δεν τον βόλευαν οι μέρες και ώρες μαθημάτων του συλλόγου μας. Του ευχόμαστε καλή πρόοδο.
Η πρώτη μεταγραφή της ομάδας μας για το 2020 είναι αυτή του Κοσμά Λεκκα Δημήτρη. Ο Δημήτρης ήρθε μετά από παρότρυνση του Κωστή Μεγαλιού για να τον αντικαταστήσει στην πρώτη σκακιέρα της ομάδας μας. Αγωνιζόταν στην Μεταμόρφωση και πρόκειται για έναν πολύ καλό παίκτη με φιλοδοξία να υπερασπιστεί την πρώτη σκακιέρα της ομάδας μας με αξιώσεις. Τον καλωσοριζουμε και του ευχόμαστε καλές παρτίδες. Από την πλευρά μας θα κάνουμε ότι είναι δυνατό να νιώσει οικεία και να μπει γρήγορα στο κλίμα της ομάδας μας.
Δεύτερη σημαντική μεταγραφή είναι αυτή του Μοσχοβάκη Δημήτρη  που ήρθε από τον Πανιώνιο για να υπερασπιστεί την σκακιέρα κάτω των 12 ετών στο πρωτάθλημα. Είναι ένας ταλαντουχος νεαρός παίκτης και είμαστε χαρούμενοι που θα τον έχουμε στη δύσκολη προσπάθεια μας στον ΠΟΑ. Προπονητής του θα είναι ο Παπαργυριου Αναστάσης.
Άλλη σημαντική μεταγραφή είναι αυτή του Πολωνού Sienczewski Zbigniew η αλλιώς απλά Ζίμπι όπως τον ξέρουν όλοι. Ο Ζίμπι ήρθε να βοηθήσει σε πρωτάθλημα, κύπελλο και βετεράνων! Η ομάδα του ο Αναξ Πετρούπολης δεν κατέβηκε φέτος δηλώνοντας αναστολή λειτουργίας για 1 έτος και έτσι τον πήραμε ως δανεικό για 1 χρόνο. Αν και του χρόνου η ομάδα του δηλώσει εκ νέου αναστολή λειτουργίας τότε το 2021 μπορούμε να τον πάρουμε με ελεύθερη μεταγραφή.
Στη θέση της Μπελλου Ναζαρέτας ήρθε για να μας βοηθήσει η ξαδέρφη του Κωστή Μεγαλιού. Η Ιωάννα Μεγαλιού είναι 20 ετών και είναι η τελευταία της χρόνια ως νεάνιδα. Ήρθε από την ομάδα των Αμπελοκήπων.
Ο Βαγιωνακης Μάρκος είναι ένας νέος παίκτης από Κρήτη που έψαχνε ομάδα στην Αθήνα όπου σπουδάζει. Πρόκειται για έναν καλό παίκτη που θα βοηθήσει πολύ στα κύπελλα Μπικου και Αττικής φιλίας. Έπαιζε στην ομάδα Λέων Κάντια Ηρακλείου Κρήτης
Ο Κοσμάς Νομικός επιστρέφει μετά από 1 χρόνο δανεισμού στον ΣΟ Αθηνών. Είχε πάει να βοηθήσει στην άνοδο του ΣΟ Αθηνών στη Γ εθνική και τα πήγε περίφημα, σημειώνοντας μονο νίκες! Αναμένεται να βοηθήσει στα κύπελλα Μπικου και Αττικής φιλίας αλλά και στο πρωτάθλημα ως έφηβος κάτω των 20 ετών.
 Τέλος επιστρέφει μετά από 1 χρόνο δανεισμού στη Σπάρτη ο Σταματάκος Δημήτρης για να βοηθήσει στο κύπελλο Μπικου

Exit mobile version